Vepřové řízky se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky se švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 ml | Kompot švestkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová kýta |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 132,6mg |
Draslík | 620,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 248,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot švestkový, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Řízky po obou stranách opečeme na rozpáleném sádle. Opečené řízky urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme výpekem, obložíme vypeckovanými švestkami a pokapeme máslem. Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. Povrch můžeme posypat nastrouhaným sýrem a strouhankou. Podáváme s vařenými bramborami. |