Trácký džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trácký džuveč
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
60 g | Mrkev kořen |
250 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
100 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
300 g | Skopové maso přední |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřové maso libové |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 114,2mg |
Draslík | 665,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopové maso přední, Vepřové maso libové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Trácký džuveč postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso pokrájíme na kousky, rozehřejeme si sádlo a maso na něm opečeme za všech stran. K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev s celerem pokrájené na kostičky. Promícháme, přidáme 1 dl vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa. Rýži dáme vařit do osolené vody a scedíme ji, když je uvařena jen napůl. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu rajčat přidáme k měkkému masu, které osolíme, opepříme a vaříme do doby, než se vyvaří tekutina. Potom teprve maso se zeleninou smícháme s rýží, přidáme proužky papriky, zbývající část rajčat a promícháme. |
3 | Celou směs dáme do zapékací mísy, zalijeme 1 dl vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 30 minut. |