Recept

Džuveč s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21193
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hroznové víno
200 g Jehněčí maso
200 g Lilek
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
200 g Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
200 g Telecí plec
3 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso libové
3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 323kJ
6% Sacharidy 21 g
48% Tuky 36 g
47% Sodík 949 mg
59% Bílkoviny 33 g

Džuveč s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové, telecí a jehněčí maso nakrájíme na kostky. Do mísy si dáme omytou a nakrájenou zeleninu: papriky pokrájené na proužky, kostky rajčat, celé hroznové víno, nadrobno nakrájenou zelenou petržel a kolečka lilku,(který jsme předtím oloupali, posolili, nechali odstát a před krájením opláchli vodou). Zeleninu dobře promícháme. V zapékací míse zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, mletou papriku, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. K opečenému masu přidáme navrch všechnu zeleninu, zalijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200°C a když je vše měkké, zalijeme džuveč rozšlehanými osolenými vejci a dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept