Jednoduchý recept

Hovězí maso po makedonsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 212
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Celer bulvový
200 g Cibule
150 g Fazolové lusky zelené
750 g Hovězí maso zadní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
120 ml Olej stolní
20 g Paprika mletá sladká
0,5 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
20 g Sůl
80 ml Víno červené
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 106kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
42% Sodík 839 mg
32% Bílkoviny 18 g

Hovězí maso po makedonsku postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.

2

Osolené a opepřené maso spolu s cibulí opečeme na horkém oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Vše povaříme.

4

Nakonec do šťávy vložíme měkké maso a zvlášť uvařenou, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a fazolové lusky. Přilijeme červené víno, přisolíme a dobře provaříme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept