Hovězí maso po makedonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso po makedonsku
Hovězí maso po makedonsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
150 g | Fazolové lusky zelené |
750 g | Hovězí maso zadní |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
120 ml | Olej stolní |
20 g | Paprika mletá sladká |
0,5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
20 g | Sůl |
80 ml | Víno červené |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 50,2mg |
Draslík | 183,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso po makedonsku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. |
2 | Osolené a opepřené maso spolu s cibulí opečeme na horkém oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Vše povaříme. |
4 | Nakonec do šťávy vložíme měkké maso a zvlášť uvařenou, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a fazolové lusky. Přilijeme červené víno, přisolíme a dobře provaříme. |
Poznámka