Jednoduchý recept

Polévka hrachová s chlebem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2120

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
150 g Hrách loupaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 936kJ
10% Sacharidy 36 g
6% Tuky 4 g
10% Sodík 191 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka hrachová s chlebem postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.

2

Ze zbylého másla a mouky uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme dohladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu a povaříme cca 10 min.

3

Chléb nakrájený na kostičky osmahneme na sucho.

4

Po odstavení polévku dle chutí dosolíme, posypeme jemně nasekanou petrželovou natí a každou porci posypeme osmaženým chlebem.

Poznámka

Hrášek použijeme předvařený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept