Recept

Telecí řízek s glazovanými meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21200

Ingredience

5 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
125 g Cukr krupice
16 ks Meruňky
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
20 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Strouhanka
1 špetka Sůl
800 g Telecí kotlety
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 344kJ
31% Sacharidy 110 g
21% Tuky 16 g
36% Sodík 712 mg
98% Bílkoviny 55 g

Telecí řízek s glazovanými meruňkami postup přípravy receptu:

1

Plátky masa jemně rozklepeme a obalíme v mouce, kterou jsme si smíchali s trochou pepře a soli, poté obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance, kterou dlaní k plátku mase jemně přitlačíme. Obalené plátky masa rozložíme na tác a necháme v lednici 30 minut odležet.

2

Glazované meruňky si připravíme v kastrůlku. Vložíme do něj sušené meruňky, smícháme s vodou, cukrem, mletým zázvorem, trochou citronové šťávy a vše přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Lžící s otvorem vytáhneme meruňky z kastrůlku, necháme okapat a dáme na stranu. Šťávu dále vaříme do zhoustnutí, dokud není hustá jako sirup. Na pánvi si rozpálíme olej a máslo a obalené plátky osmahneme po obou stranách.

3

Osmažené plátky masa klademe na předehřátý talíř. Doprostřed na každý řízek položíme 4 glazované meruňky, které ještě pokapeme připraveným sirupem a dozdobíme slabým proužkem citronové kůry.

4

Jako přílohu použijeme zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept