Recept

Linguine s pesto omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21203
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
3 stroužek Česnek
150 ml Olej olivový extra panenský
5 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Linguine

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 040kJ
21% Sacharidy 77 g
82% Tuky 61 g
50% Sodík 990 mg
52% Bílkoviny 29 g

Linguine s pesto omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z parmezánu odstraníme kůru a najemno ho nastrouháme. Stroužky česneku rozpůlíme, odstraníme z nich zelené klíčky a nahrubo nakrájíme. Listy bazalky opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Bazalku, piniové oříšky, česnek, nastrouhaný parmezán (část si odložíme na posypání hotového pokrmu) a olivový olej asi 0,5 minuty mixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a omáčku pesto vložíme do lednice.

2

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě, scedíme je a několik lžic tekutiny, ve které se vařily, si odložíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme je omáčkou pesto a na mírném ohni mícháme tak dlouho, dokud nejsou omáčkou celé obalené. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme 2 lžíce vody, v níž se vařily těstoviny.

3

Pokrm na talíři posypeme zbytkem nastrouhaného parmezánu.

Poznámka

Voda podle potřeby. Piniové oříšky můžeme nahradit loupanými mandlemi. Do 4 lžic omáčky můžeme vmíchat 4 lžíce bílého jogurtu, takto upravená omáčka pesto se hodí k čerstvé zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept