Linguine s pesto omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s pesto omáčkou
Linguine s pesto omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21203 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 161,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 403,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s pesto omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z parmezánu odstraníme kůru a najemno ho nastrouháme. Stroužky česneku rozpůlíme, odstraníme z nich zelené klíčky a nahrubo nakrájíme. Listy bazalky opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Bazalku, piniové oříšky, česnek, nastrouhaný parmezán (část si odložíme na posypání hotového pokrmu) a olivový olej asi 0,5 minuty mixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a omáčku pesto vložíme do lednice. |
2 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě, scedíme je a několik lžic tekutiny, ve které se vařily, si odložíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme je omáčkou pesto a na mírném ohni mícháme tak dlouho, dokud nejsou omáčkou celé obalené. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme 2 lžíce vody, v níž se vařily těstoviny. |
3 | Pokrm na talíři posypeme zbytkem nastrouhaného parmezánu. |
Poznámka
Voda podle potřeby. Piniové oříšky můžeme nahradit loupanými mandlemi. Do 4 lžic omáčky můžeme vmíchat 4 lžíce bílého jogurtu, takto upravená omáčka pesto se hodí k čerstvé zelenině.