Recept

Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21204

Ingredience

40 g Bazalka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
12 ks Jehněčí kotlety
20 g Med včelí
10 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
40 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
60 ml Pesto
250 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 457kJ
3% Sacharidy 11 g
80% Tuky 60 g
14% Sodík 283 mg
101% Bílkoviny 57 g

Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat postup přípravy receptu:

1

Gril si předem rozehřejeme na střední teplotu. Do grilovací pánve rozložíme řízky, které potřeme polovinou pesta a grilujeme 4-5 minut. Řízky v grilovací pánvi obrátíme, potřeme druhou polovinou pesta a grilujeme další 4 minuty.

2

Mezitím si připravíme salsu z cherry rajčátek. Hořčici, olej, ocet a med smícháme v misce. Do této směsi vložíme rozpůlená rajčata, jemně nasekanou cibulku a mícháme tak dlouho, dokud se nám vše nepokryje směsí.Ochutíme a přidáme čerstvou bazalku.

3

Řízky z grilu podáváme se salsou a dozdobíme několika lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept