Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21206
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Fusilli
200 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 834 kcal
Kilojoule 3 490kJ
23% Sacharidy 81 g
58% Tuky 43 g
13% Sodík 253 mg
50% Bílkoviny 28 g

Fusilli s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme do něj smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a za stálého míchání asi 2 minuty povaříme. Do připravené omáčky vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a výtažek z ančoviček (sardelí). Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, ve které uvaříme podle návodu na obalu fusilli. Příprava trvá zhruba 10-12 minut. Uvařené fusilli důkladně scedíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Rozporcujeme tuňáka na menší kousky a opatrně zamícháme do těstovin, aby se nám úplně nerozpadl. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a hoblinkami citronové kůry. Pokrm ihned podáváme.

Poznámka

Voda podle potřeby. Můžeme také použít těstoviny casareccia. Pokud bychom chtěli připravit pokrm jako vegetariánský, vynecháme tuňáka a výtažek z ančoviček, místo nich použijeme 150 g vypeckovaných oliv a špetku drcených sušených chilli papriček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept