Fusilli s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s tuňákem
Fusilli s tuňákem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21206 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 160,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 48,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme do něj smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a za stálého míchání asi 2 minuty povaříme. Do připravené omáčky vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a výtažek z ančoviček (sardelí). Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, ve které uvaříme podle návodu na obalu fusilli. Příprava trvá zhruba 10-12 minut. Uvařené fusilli důkladně scedíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Rozporcujeme tuňáka na menší kousky a opatrně zamícháme do těstovin, aby se nám úplně nerozpadl. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a hoblinkami citronové kůry. Pokrm ihned podáváme. |
Poznámka
Voda podle potřeby. Můžeme také použít těstoviny casareccia. Pokud bychom chtěli připravit pokrm jako vegetariánský, vynecháme tuňáka a výtažek z ančoviček, místo nich použijeme 150 g vypeckovaných oliv a špetku drcených sušených chilli papriček.