Recept

Jehněčí kebab pikantní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 21207
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Bobkový list
5 stroužek Česnek
125 g Cibule
2 ks Citrony
900 g Jehněčí maso
15 g Kmín římský
20 g Koriandr čerstvý
25 g Kurkuma
125 ml Olej stolní
10 g Paprika mletá pálivá
3 ks Paprika zelená

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 450kJ
6% Sacharidy 22 g
81% Tuky 60 g
1% Sodík 12 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jehněčí kebab pikantní postup přípravy receptu:

1

Pro přípravu jehněčího kebabu potřebujeme marinádu, kterou si připravíme smícháním oleje s jemně nasekanou cibulí, citronovou šťávou, lisovaným česnekem, mletým kmínem, paprikou, rozdrceným bobkovým listem, nasekaným koriandrem a mletou kurkumou. Vše s olejem řádně a jemně promícháme.

2

Maso si nakrájíme na malé kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme marinádou. Promícháme a necháme v lednici uležet na 2-24 hodin, čím déle necháme uležet, tím výraznější chuť marinády maso získá. Kousky masa, celé papriky a kostky cibule střídavě napichujeme na jehly. Navlečené jehly klademe na předem rozehřátý gril a nezakryté grilujeme 7-8 minut, postupně jehly otáčíme dokola, abychom maso opekli ze všech stran.

3

Podáváme s rýží. K ozdobení můžeme zvolit plátek citronu, snítku natě a měsíček rajčete.

Poznámka

Nezapomeňte, že příprava jídla je závislá na vámi zvolené době marinování masa v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept