Jehněčí kebab pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kebab pikantní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
125 g | Cibule |
2 ks | Citrony |
900 g | Jehněčí maso |
15 g | Kmín římský |
20 g | Koriandr čerstvý |
25 g | Kurkuma |
125 ml | Olej stolní |
10 g | Paprika mletá pálivá |
3 ks | Paprika zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 197,5mg |
Draslík | 541,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej stolní, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kebab pikantní postup přípravy receptu:
1 | Pro přípravu jehněčího kebabu potřebujeme marinádu, kterou si připravíme smícháním oleje s jemně nasekanou cibulí, citronovou šťávou, lisovaným česnekem, mletým kmínem, paprikou, rozdrceným bobkovým listem, nasekaným koriandrem a mletou kurkumou. Vše s olejem řádně a jemně promícháme. |
2 | Maso si nakrájíme na malé kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme marinádou. Promícháme a necháme v lednici uležet na 2-24 hodin, čím déle necháme uležet, tím výraznější chuť marinády maso získá. Kousky masa, celé papriky a kostky cibule střídavě napichujeme na jehly. Navlečené jehly klademe na předem rozehřátý gril a nezakryté grilujeme 7-8 minut, postupně jehly otáčíme dokola, abychom maso opekli ze všech stran. |
3 | Podáváme s rýží. K ozdobení můžeme zvolit plátek citronu, snítku natě a měsíček rajčete. |
Poznámka
Nezapomeňte, že příprava jídla je závislá na vámi zvolené době marinování masa v lednici.