Burské sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burské sušenky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21208 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
165 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
265 ks | Máslo arašídové |
115 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 412,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Máslo arašídové, Soda jedlá, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burské sušenky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem, a troubu si předehřejeme na 180 °C. |
2 | Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a jedlou sodu. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme arašídové máslo a řádně promícháme. Poté vmícháme sypké ingredience a rozšlehané vejce. Necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout. |
3 | Na plech klademe kuličku z těsta asi o velikosti vlašského ořechu. Vidličkou z kuliček děláme placičky se vzorem. Pečeme 12 až 15 minut. Hotové sušenky necháme vychladnout na sítu. |
Poznámka
K arašídovému máslu můžeme přidat 85 g nasekaných burských oříšků.