Mangová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangová pěna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2121 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček |
2 ks | Mango |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 158,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 765,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Mango, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangová pěna postup přípravy receptu:
1 | Mango rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji. Pyré propasírujeme přes síto a přidáme hřebíček. |
2 | Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme okapat. Poté je pomalu za stálého míchání rozpustíme ve 2 lžících vody. Nevaříme! Rozehřátou želatinu vmícháme do mangového pyré a necháme v lednici ztuhnout. |
3 | Mezitím ušleháme smetanu s cukrem a potom ji opatrně vmícháme do vychlazené mangové pěny. Rozdělíme do pohárů a vložíme na další 2 hodiny do lednice. |