Jednoduchý recept

Opékaná zelenina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21210
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Čekanka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 ks Cuketa
1 ks Fenykl čerstvý
1 ks Lilek
1 dl Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 37 kcal
Kilojoule 156kJ
2% Sacharidy 8 g
2% Tuky 1 g
5% Sodík 101 mg
3% Bílkoviny 1 g

Opékaná zelenina postup přípravy receptu:

1

Zeleninu podle potřeby očistíme a pokrájíme. Lilky a cukety po obou stranách seřízneme a nakrájíme na plátky silné 5 mm. Čekanku rozpůlíme podélně. Odstraníme z fenyklu vějířovité listy a hlízy a napříč nakrájíme na silnější plátky. Papriky zbavené semen rozkrájíme na čtvrtky. Bílou část jarních cibulek rozpůlíme nebo ponecháme vcelku.

2

Připravenou zeleninu smícháme v míse a pokapeme olivovým olejem ochuceným česnekem. Oleje nesmí být mnoho. Opět promícháme.

3

Na vysokou teplotu zahřejeme pánev mírně potřenou olejem. Do jedné vrstvy rozložíme na pánev zeleninu a opékáme tak dlouho, dokud nezačne měknout. Napůl opečenou zeleninu potřeme olejem a obrátíme. Opečeme ji doměkka i z druhé strany, poté ji vyjmeme na mísu. Postupně stejným způsobem připravíme i ostatní zeleninu. Délka pečení je závislá na druhu vybrané zeleniny a na jejím stáří.

4

Dokud je opečená zelenina ještě horká, podle chuti ji osolíme a opepříme. Navrch ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Poznámka

Zelenina může být libovolná, počítá se s celkovým množstvím 2 kg.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept