Jednoduchý recept

Anýzové čtverečky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21211

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
1 polévková lžíce Brandy peach
72 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
9% Sacharidy 31 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 53 mg
7% Bílkoviny 4 g

Anýzové čtverečky postup přípravy receptu:

1

Promícháme máslo, 1/2 cukru, vejce, anýz, brandy a za stálého míchání přidáváme mouku, se solí a práškem do pečiva. Vzniklé těsto dáme na 30 minut do chladničky. Mezitím vymažeme tukem plech na pečení a předehřejeme troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme do obdélníku na pomoučeném válu. Vyválíme placku širokou asi 0,5 cm.

2

Z těsta vykrajujeme stejné čtverečky asi 4x4 cm.

3

Hotové čtverečky pokládáme na připravený plech, dostatečně daleko od sebe. Nakonec čtverečky posypeme směsí zbylého cukru a skořice.

4

Pečeme 10 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept