Anýzové čtverečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzové čtverečky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21211 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
1 polévková lžíce | Brandy peach |
72 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
0,5 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 60,9mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzové čtverečky postup přípravy receptu:
1 | Promícháme máslo, 1/2 cukru, vejce, anýz, brandy a za stálého míchání přidáváme mouku, se solí a práškem do pečiva. Vzniklé těsto dáme na 30 minut do chladničky. Mezitím vymažeme tukem plech na pečení a předehřejeme troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme do obdélníku na pomoučeném válu. Vyválíme placku širokou asi 0,5 cm. |
2 | Z těsta vykrajujeme stejné čtverečky asi 4x4 cm. |
3 | Hotové čtverečky pokládáme na připravený plech, dostatečně daleko od sebe. Nakonec čtverečky posypeme směsí zbylého cukru a skořice. |
4 | Pečeme 10 minut dozlatova. |