Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21212

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kudrnka
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 405kJ
6% Sacharidy 23 g
2% Tuky 2 g
18% Sodík 356 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ratatouille s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Lilek hrubě nakrájíme, vložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odstát, poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.

2

V hrnci na středně vysokou teplotu zahřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a za častého míchání 10 minut opékáme. Vložíme prolisovaný česnek a pečeme další 2 minuty. Cibule by měla změknout a zezlátnout. Přidáme do hrnce lilek, cukety nakrájené na kolečka, nakrájená rajčata i se šťávou, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka, bazalka, bobkový list a řapíkatý celer), cukr a podle chuti pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a při velmi mírné teplotě, pod pokličkou a za občasného míchání 30 minut dusíme doměkka.

3

Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Vyjmeme bouquet garni, upravíme na mísu, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.

Poznámka

Pokrm lze servírovat studený i teplý. Pro obměnu jej lze doplnit kuskusem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept