Recept

Jehněčí s fazolemi a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21213

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
3 ks Cibule
500 g Fazole bílé
1 kg Jehněčí kýta
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 ml Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 075kJ
16% Sacharidy 59 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 283 mg
92% Bílkoviny 52 g

Jehněčí s fazolemi a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Přes noc necháme fazole namočené ve vodě, druhý den je scedíme, pečlivě propláchneme, vložíme do velkého hrnce a zalijeme čerstvou vodou, aby byly zcela ponořené. Do hrnce k fazolím přidáme na čtvrtky pokrájenou cibuli, stroužek česneku, sůl a celý pepř, přivedeme vodu do varu. V první fázi vaříme odkryté a odebíráme pěnu, která se při vaření vytvoří. Jakmile se pěna přestane tvořit, hrnec přiklopíme pokličkou. Vaříme 90 až 120 minut při mírné teplotě.

2

Z masa odkrojíme přebytečný tuk a ochutíme dle vlastní chuti. V mase uděláme malé zářezy, do kterých vložíme jemné plátky česneku z jednoho stroužku. Takto česnekem prošpikované jehněčí vložíme do zapékací mísy, přidáme šálek vody a polovinu másla, vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Maso pečeme asi 75 minut, dle potřeby podléváme. Po upečení by mělo zůstat růžové.

3

Na pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme jemně nasekanou cibuli, mírně osmahneme, přidáme pokrájená rajčata, scezené fazole a půl šálku šťávy z pečeného masa. Vše zakryjeme a mírně povaříme asi 15 minut.

4

Na talíře položíme pečené jehněčí maso, fazole promíchané s petrželkou umístíme zvlášť.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čerstvé nebo mražené fazole nenamáčíme předem, ale ihned je vaříme. Lze použít sušené fazole haricot (velké bílé) nebo čerstvé fazole borlott (barevné). Bouguet garní je svazek petrželové natě, bobkového listu, tymiánu a česnekové natě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept