Recept

Artyčoky s maltskou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21214
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Artyčoky
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
180 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 843 kcal
Kilojoule 3 528kJ
32% Sacharidy 116 g
60% Tuky 45 g
51% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Artyčoky s maltskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vložíme do ní kolečka citronu. Z artyčoků odstaníme stonky a seřízneme jejich spodní část tak, aby potom mohly stát na talíři. V připravené vodě je zvolna 20-25 minut vaříme. Hotové jsou, pokud se z nich snadno odlamují listy.

2

Připravíme si maltskou omáčku. Důkladně omyjeme pomeranč, kůru nastrouháme a vymačkáme z něj 2 lžíce šťávy. Rozehřejeme máslo. Vodu a citronovou šťávu nalijeme do misky, kterou zahříváme nad hrncem s vroucí vodou, dokud se tekutina neprohřeje. Do zahřáté tekutiny přidáme žloutky, které ve vodní lázni opět důkladně zahřejeme. Za stálého šlehání přiléváme tenkým praménkem rozpuštěné horké máslo. Vznikne tak hustá a hladká omáčka, do které vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Podle chuti osolíme, opepříme a případně vmícháme citronovou šťávu. Poté omáčku odstavíme.

3

Artyčoky postavíme na talíře, přidáme k nim misku s maltskou omáčkou, kterou navrch ozdobíme pomerančovou kůrou.

Poznámka

Při konzumaci namáčíme spodní část jednotlivých listů artyčoků do omáčky. Zuby pak stáhneme dužnatou část. Střední jádro listů a vláknité srdíčko odstraníme. Tenké fialové lístky se již nekonzumují.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Artyčoky s maltskou omáčkou
Musím vyzkoušet smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept