Roláda plněná hráškovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda plněná hráškovým pyré
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
hráškové pyré | |
---|---|
500 g | Hrášek |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Roláda plněná hráškovým pyré | |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,5 dl | Smetana jihočeská zakysaná15% |
50 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 225,3mg |
Draslík | 801,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Cibule, Hovězí maso mleté, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda plněná hráškovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Pomleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, petržel, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Uvaříme zelený hrášek doměkka, scedíme a propasírujeme do mísy (můžeme použít i hrášek sterilovaný), přidáme mléko, máslo a sůl. Z těchto surovin vymícháme hladké pyré bez hrudek. Můžeme použít i elektrický šlehač. |
2 | Na vál položíme pečící papír, posypeme ho strouhankou a na strouhanku rozložíme pomleté maso do čtverce. Hráškové pyré rovnoměrně rozetřeme na plát masa a opatrně pomocí papíru zabalíme roládu a vložíme ji na pekáč. Roládu přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu. Roládu občas podlejeme vodou a poléváme výpekem. Když je roláda upečená, celou ji přelijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct dozlatova. |