Recept

Chřestový krém s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 56 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 36 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21224

Ingredience

1000 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
150 g Krevety tygří - loupané
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 819kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 239 mg
32% Bílkoviny 18 g

Chřestový krém s krevetami postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, odřízneme konce a vložíme je do 500 ml osolené vody. Vaříme 20 minut, scedíme a vývar zachytíme. Chřest nakrájíme na špalíčky a ve vývaru povaříme 8 minut. Polovinu chřestu vyjmeme, zbylý ještě dalších 8 minut povaříme, a potom rozmixujeme.

2

Do polévky vmícháme smetanu, prohřejeme, osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme muškátem. Přidáme očištěné krevety, vařený chřest a v polévce ohřejeme. Nakonec vmícháme žloutky rozšlehané v troše polévky. Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept