Vývar s mladou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s mladou zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21225 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Brukev řepka |
130 g | Karotka |
30 g | Kerblík |
200 g | Kohoutí maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 389,0mg |
Draslík | 375,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karotka, Kerblík, Kohoutí maso, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s mladou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží vývar přivedeme k varu. |
2 | Karotku a brukev nakrájíme na kostičky, kohoutí maso na malé kousky. Jakmile se vývar začne vařit, vše do něj nasypeme a povaříme 25 až 30 minut. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | V malém kastrůlku uvaříme žloutky natvrdo a vidličkou je rozdrolíme. Do talíře vložíme vždy jeden žloutek a zalijeme horkým vývarem s masem a zeleninou. Ozdobíme posekaným kerblíkem. |