Recept

Plněné lilky Imám Bayildi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21227
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Hrozinky
0,5 kávová lžička Kmín římský
2 ks Lilek
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 588kJ
9% Sacharidy 34 g
4% Tuky 3 g
24% Sodík 487 mg
8% Bílkoviny 4 g

Plněné lilky Imám Bayildi postup přípravy receptu:

1

Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, že v nich zůstane dužnina silná zhruba 5 mm. Vydlabanou dužninu nadrobno nakrájíme, vložíme na síto, posypeme solí a necháme 30 minut odležet. Poté pod studenou tekoucí vodou opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.

2

Na velké pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a při střední teplotě ji za častého míchání opečeme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání pečeme další 2 minuty.

3

Přidáme rajčata, dužninu z lilků, hrozinky, nadrobno nakrájenou petrželku, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, skořici, kmín a cayenský pepř. Podle chuti osolíme a opepříme. Za občasného míchání zvolna 20 minut vaříme, dokud směs nezhoustne.

4

Hotovou směsí naplníme vydlabané lilky tak, aby vydlabané místo mírně přesahovala. Naplněné lilky rozložíme do zapékací misky a pokapeme olivovým olejem.

5

Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme 45-50 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zapečené lilky podáváme ozdobené snítkami petrželky, chlazené i horké. Vhodnou přílohou je šafránová rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept