Recept

Tagliatelle s chřestem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 21228
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

750 g Chřest bílý
500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata Cherry
1 ks Šalotka
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tamarindová pasta
200 g Těstoviny Tagliatelle
6 polévková lžíce Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 809kJ
17% Sacharidy 60 g
21% Tuky 16 g
24% Sodík 471 mg
29% Bílkoviny 16 g

Tagliatelle s chřestem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme (zelený jen ve spodní třetině), zbavíme konců a šikmo nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou 1/2 šalotky. Přilijeme 3 lžíce vína, chvíli podusíme a vyjmeme z pánve.

2

V pánvi rozehřejeme ještě 20 g másla, opečeme na něm zbylou šalotku, vmícháme chřest, 100 ml smetany a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme. Smícháme chřest s oloupanými, rozpůlenými rajčaty, ochutíme koriandrem a kořeněnou pastou a vše krátce osmahneme.

3

Těstoviny upravíme na talíře s omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept