Dušená žebra se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená žebra se zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21231 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika zelená |
100 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 kg | Vepřová žebra |
1,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 305,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 183,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Dušená žebra se zelím postup přípravy receptu:
1 | Omytá vepřová žebra pokrájíme na menší kusy, které osolíme. V hrnci rozehřejeme sádlo a žebra zprudka z každé strany opečeme dozlatova. |
2 | Pokrájené kysané zelí propláchneme (jen pokud je velmi kyselé) a přidáme ho k masu. Můžeme přidat i 1 lžíci cukru. Ještě přidáme omyté, pokrájené pálivé papriky (bez jádřinců), vše posypeme mletou sladkou paprikou a promícháme. Přilijeme 1-2 dl vody a necháme při mírné teplotě pod pokličkou dusit do změknutí masa. |
3 | Maso dobře podušených žeber se samo odděluje od kostí. |