Recept

Dušená žebra se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 21231
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
3 ks Paprika zelená
100 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1,5 kg Vepřová žebra
1,5 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,188 kcal
Kilojoule 4 971kJ
8% Sacharidy 27 g
121% Tuky 91 g
40% Sodík 798 mg
117% Bílkoviny 66 g

Dušená žebra se zelím postup přípravy receptu:

1

Omytá vepřová žebra pokrájíme na menší kusy, které osolíme. V hrnci rozehřejeme sádlo a žebra zprudka z každé strany opečeme dozlatova.

2

Pokrájené kysané zelí propláchneme (jen pokud je velmi kyselé) a přidáme ho k masu. Můžeme přidat i 1 lžíci cukru. Ještě přidáme omyté, pokrájené pálivé papriky (bez jádřinců), vše posypeme mletou sladkou paprikou a promícháme. Přilijeme 1-2 dl vody a necháme při mírné teplotě pod pokličkou dusit do změknutí masa.

3

Maso dobře podušených žeber se samo odděluje od kostí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept