Lanýžové špagety s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lanýžové špagety s chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21234 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1000 g | Chřest zelený |
0,5 ks | Citrony |
2 ks | Lanýž |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špagety, Makarony |
4 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 319,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Lanýž, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lanýžové špagety s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Chřest oloupeme ve spodní třetině, svážeme do svazečků a vaříme v osolené vodě s 1 plátkem citronu 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat a odstraníme nit. Chřest nakrájíme na šikmé kousky dlouhé asi 4 cm. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, vložíme chřest, na plátky nakrájené lanýže a za stálého míchání krátce osmahneme. Podlijeme vínem, osolíme a opepříme. Špagety upravíme na talíře a zalijeme lanýžovou omáčkou s chřestem. Posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. |