Vývar s bažantími knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s bažantími knedlíčky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21235 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bažant obecný |
25 ml | Bešamel |
80 g | Lanýž |
1 špetka | Muškátový oříšek |
25 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 226,8mg |
Draslík | 442,8mg |
Vláknina | 228,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bešamel, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s bažantími knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží vývar přivedeme k varu, přidáme 1/2 bažanta a vaříme aspoň 1 hodinu. Vývar scedíme a maso z bažanta obereme. Na knedlíčky použijeme 60-70 g bažantího masa, zbytek nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. |
2 | K bažantímu masu přidáme 2 lžíce bešamelu a smetany, vejce se žloutky, 1 špetku soli a 1 špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. Lžičkou z těsta odebíráme malé množství a tvoříme knedlíčky, které zavařujeme ve vývaru asi 2 minuty. |
3 | Lanýže nakrájíme na proužky a 5 minut podusíme ve víně Frontignan. |
4 | Do talíře vložíme několik proužků lanýže, 3-4 knedlíčky a zalijeme horkým vývarem. |