Fazole s uzenými žebry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s uzenými žebry
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 kg | Vepřová uzená žebra |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 213,8mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřová uzená žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s uzenými žebry postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole namočíme do vody na několik hodin před vařením. Než je začneme vařit, scedíme je a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou tak, aby fazole byly ponořené. Přidáme očištěnou celou cibuli, opláchnutá uzená žebra, která jsme rozkrájeli na menší kusy a podle potřeby dolijeme vodu. Osolíme podle toho, jak jsou žebra nasolená. |
2 | Vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Připravíme si světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Když je maso měkké, vyndáme je na talíř a k fazolím zamícháme jíšku. Dochutíme solí, sladkou mletou paprikou, promícháme a krátce povaříme. Fazole servírujeme tak, že ke každé porci fazolí, přidáme porci uzených žeber. |