Smažené cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené cukety
Smažené cukety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21238 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
900 g | Cuketa |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
5 polévková lžíce | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 661,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 471,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Škrob jemný kukuřičný gustin, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené cukety postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme kukuřičný škrob, přidáme sůl a cayenský pepř. Uprostřed vytvoříme důlek, nalijeme do něj vodu a spolu se škrobem promícháme, dokud nám nevznikne řídké těstíčko. Nevadí, jestliže v něm bude několik hrudek. Těstíčko na 20 minut odložíme. |
2 | Cukety nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Na pánvi nebo ve fritéze zahřejeme vysokou vrstvu oleje na teplotu 190°C. (Při této teplotě zhnědne kostička starého pečiva asi za 30 vteřin.) Těstíčko promícháme a postupně v něm ze všech stran obalíme cuketová kolečka. Obalené cukety po obou stranách smažíme v rozpáleném oleji 45-60 vteřin. Poté je vyjmeme a papírovými utěrkami zbavíme přebytečného tuku. Cukety posypeme mořskou solí a udržujeme je teplé, než se nám dosmaží všechny zbývající. |
3 | Hotové cukety můžeme doplnit smaženými kolečky červené cibule, které můžeme též namočit v připraveném těstíčku. K pokrmu lze podávat různé omáčky k namáčení a bylinky. |
Poznámka
Pro změnu lze kolečka cibule obalit v těstíčku.