Drůbeží vývar se sýrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží vývar se sýrovými knedlíčky
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21241 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
130 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka polohrubá |
25 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
125 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 84,6mg |
Draslík | 54,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží vývar se sýrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme měkký sýr, rozměklé máslo, žloutky, mouku a smetanu, osolíme a vše spolu dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta. Lžičkou tvarujeme malé knedlíčky, které zavařujeme ve slané vodě 2 minuty. Scedíme a necháme okapat. Knedlíčky vložíme do pekáčku v jedné vrstvě, pokapeme rozpuštěným máslem, zasypeme strouhaným parmezánem a zapečeme v horké troubě 10 minut. |
2 | Do talíře vložíme 4 knedlíčky a zalijeme horkým vývarem. |