Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21244

Ingredience

1 ks Citrony
3 ks Fenykl čerstvý
40 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
80 g Sýr Parmezán
4 ks Tymián čerstvý
175 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 156kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 15 g
22% Sodík 437 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pečený fenykl postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, do které vložíme kolečka citronu. Z fenyklu odřízneme vějířovité hlízy. Hlízy podélně nakrájíme na plátky a asi 8 minut vaříme ve vroucí vodě. Fenykl musí být téměř měkký. Poté jej vyjmeme a necháme okapat.

2

V hrnci při střední teplotě zahřejeme máslo a olivový olej. Hrncem zakroužíme tak, aby se tuk dostal na celé jeho dno a částečně i na stěny.

3

Do hrnce vložíme plátky fenyklu a zamícháme. Podle chuti opepříme a přidáme tymián. Podlijeme vývarem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme po dobu 25-30 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Fenykl by měl být příjemně měkký a sýr na povrchu zezlátne.

4

Hotový pokrm ozdobíme snítkami tymiánu, doplníme čerstvými rajčaty a ihned podáváme.

Poznámka

Tato úprava je vhodná především pro starší fenykl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept