Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21246
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Fazole bílé
1 kávová lžička Máta
20 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
60 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Saturejka
2 polévková lžíce Sůl
2 kg Vepřové maso libové
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 435kJ
7% Sacharidy 26 g
73% Tuky 55 g
25% Sodík 500 mg
95% Bílkoviny 54 g

Janija s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme den předem do studené vody. Scezené fazole zalijeme čistou vodou, osolíme, přidáme 1 stroužek česneku, celou oloupanou cibuli a vaříme doměkka.

2

V hrnci na oleji zpěníme 1 nadrobno pokrájenou cibuli.

3

Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na menší kostky a orestujeme na sádle se zpěněnou cibulí dozlatova. Orestované maso posypeme paprikou, přidáme nadrobno pokrájená rajčata, sůl a pepř.

4

K masu přilijeme 2 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí, přibližně 1 hodinu.

5

Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou fazoli, promícháme a krátce provaříme. Hotovou janiju dosolíme podle chuti, posypeme drobně pokrájenou mátou a saturejkou.

6

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept