Janija s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janija s fazolemi
Janija s fazolemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
1 kávová lžička | Máta |
20 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
60 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Saturejka |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 kg | Vepřové maso libové |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 184,8mg |
Draslík | 754,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 324,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Máta, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Janija s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme den předem do studené vody. Scezené fazole zalijeme čistou vodou, osolíme, přidáme 1 stroužek česneku, celou oloupanou cibuli a vaříme doměkka. |
2 | V hrnci na oleji zpěníme 1 nadrobno pokrájenou cibuli. |
3 | Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na menší kostky a orestujeme na sádle se zpěněnou cibulí dozlatova. Orestované maso posypeme paprikou, přidáme nadrobno pokrájená rajčata, sůl a pepř. |
4 | K masu přilijeme 2 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí, přibližně 1 hodinu. |
5 | Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou fazoli, promícháme a krátce provaříme. Hotovou janiju dosolíme podle chuti, posypeme drobně pokrájenou mátou a saturejkou. |
6 | Podáváme s chlebem. |