Recept

Chřest s platýzem a řeřichovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 21252
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1000 g Chřest bílý
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Platýz - filety
1 hrst Řeřicha
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr krémový
125 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 826kJ
4% Sacharidy 16 g
36% Tuky 27 g
22% Sodík 436 mg
57% Bílkoviny 32 g

Chřest s platýzem a řeřichovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla asi 15 minut.

2

Porce ryby osolíme, opepříme a na 2 lžících rozehřátého másla opékáme po obou stranách 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

3

Výpek na pánvi zředíme vínem a trochou chřestového vývaru. Povaříme do mírného zhoustnutí, vmícháme sýr, citronovou kůru, osolíme a opepříme. Očištěnou řeřichu osušíme a vmícháme do omáčky.

4

Porce ryby, chřest a omáčku upravíme na plochou mísu a obložíme dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept