Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21253
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
1 ks Klobása uzená
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vepřová ouška
250 g Vepřové maso libové
1 ks Vepřové nožičky
6 dl Voda pitná
1,5 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 819kJ
7% Sacharidy 24 g
70% Tuky 53 g
41% Sodík 819 mg
152% Bílkoviny 86 g

Kysané zelí po srbsku postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Omyté hovězí a uzené maso, klobásu, ouško a slaninu pokrájíme na kousky. Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme a podélně přesekneme.

2

Kysané pokrájené zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme.

3

Cibuli, petrželovou a celerovou nať pokrájíme nadrobno. Vezmeme pekáč (nejlépe keramický), vymažeme ho sádlem a položíme

4

první vrstvu kysaného zelí. Na zelí poklademe cibuli, petrželovou a celerovou nať. Na každou stranu položíme polovinu vepřové nožičky a všechno pokrájené maso i s klobásou. Posolíme, opepříme, posypeme sladkou a pálivou paprikou. Vrstvu masa zakryjeme druhou polovinou kysaného zelí a přilijeme vodu, aby vše bylo ponořené.

5

Pekáč zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme při 180 °C téměř 2 hodiny.

6

Občas se podíváme a pokud je potřeba, dolijeme troškou vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept