Krabí krémová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí krémová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21254 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Cibule |
100 g | Krabí maso mražené |
50 ml | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
200 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 87,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 63,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Rýže dušená, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí krémová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli s mrkví nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mrkev s cibulí, přidáme pokrájenou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list, vše krátce orestujeme. Podlijeme koňakem a vínem a ještě pár minut podusíme. Zeleninu z pánve přelijeme do hrnce, přidáme krabí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. |
2 | Do polévky vmícháme lžíci másla, vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme v polévkové míse. |