Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21257
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Cibule perlová
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
0,5 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 436kJ
4% Sacharidy 15 g
6% Tuky 4 g
16% Sodík 328 mg
5% Bílkoviny 3 g

Glazované cibulky postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme vodu k varu, cibulky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme 2 minuty odstát, vodu slijeme a cibulky oloupeme.

2

V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, vložíme cibulky a za stálého míchání je po dobu 8 minut opékáme ze všech stran dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání pečeme další 2 minuty.

3

Vmícháme 1 lžíci lístků tymiánu, cukr, vývar, červený vinný ocet a mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Tekutinu přivedeme k varu, snížíme teplotu a 10 minut zvolna cibulky vaříme doměkka.

4

Zda jsou cibulky dostatečně měkké, vyzkoušíme špičkou nože. Omáčka se za tu dobu přemění v sirupovitou glazuru.

5

Do omáčky vmícháme ocet balsamico, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké i studené, ozdobené snítkami tymiánu.

Poznámka

Těsně před podáváním můžeme do pokrmu vmíchat 2 lžíce piniových oříšků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept