Fazole v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole v rajčatové omáčce
Fazole v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21260 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Fazole Borlotti |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
300 ml | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 230,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Omáčka rajčatová, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme. |
2 | Na hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji 5 minut doměkka opékáme. Nesmí nám však zhnědnout. |
3 | Přidáme do pánve uvařené fazole se šalvějí, rajčatovou omáčku a promícháme. Za občasného zamíchání přivedeme omáčku k varu, zmírníme teplotu, pánev zčásti přiklopíme a dusíme asi 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne. |
4 | Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké, ozdobené šalvějovými listy nakrájenými na proužky. |
Poznámka
Místo čerstvých fazolí lze použít konzervované fazole. Ty potom již nevaříme.