Recept

Fazole v rajčatové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21260
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Fazole Borlotti
1 polévková lžíce Olej olivový
300 ml Omáčka rajčatová
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 552kJ
5% Sacharidy 20 g
4% Tuky 3 g
18% Sodík 362 mg
17% Bílkoviny 9 g

Fazole v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme.

2

Na hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji 5 minut doměkka opékáme. Nesmí nám však zhnědnout.

3

Přidáme do pánve uvařené fazole se šalvějí, rajčatovou omáčku a promícháme. Za občasného zamíchání přivedeme omáčku k varu, zmírníme teplotu, pánev zčásti přiklopíme a dusíme asi 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.

4

Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké, ozdobené šalvějovými listy nakrájenými na proužky.

Poznámka

Místo čerstvých fazolí lze použít konzervované fazole. Ty potom již nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept