Recept

Rajčatový salát s mozzarellou a petrželkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21262
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

25 g Bazalka
4 ks Cibulka jarní
200 g Mozzarella
2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
125 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
450 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
2% Sacharidy 6 g
46% Tuky 34 g
16% Sodík 314 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rajčatový salát s mozzarellou a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozpůlíme a dáme do mísy. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a přimícháme k rajčatům. Přidáme olivový olej, ocet balsamico a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Přisypeme na kostičky nakrájený sýr mozzarella a zamícháme. Salát přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do lednice.

3

Před podáváním necháme salát odstát 10 minut při pokojové teplotě. Nakrájíme nadrobno petrželku a vmícháme do salátu. Navrch ozdobíme lístky bazalky natrhanými na kousky.

Poznámka

Do salátu lze vmíchat 400 g studených vařených těstovin a lžíci olivového oleje, poté bude sytější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept