Recept

Salát s pečenými paprikami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21264
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1,5 kávová lžička Citronová šťáva
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 ks Paprika červená
3 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 504kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 64 mg
2% Bílkoviny 1 g

Salát s pečenými paprikami postup přípravy receptu:

1

Do sklenice se šroubovacím uzávěrem nalijeme olej, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou petrželku, podle chuti osolíme a opepříme. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme a odložíme.

2

Z paprik odstraníme konce se stopkou a nakrájíme je na čtvrtky nebo třetiny, zbavíme je semen. Čím plošší porce paprik budou, tím se nám budou lépe opékat.

3

Z jarních cibulek odřízneme zelenou část, zbytek nakrájíme na kolečka.

4

Připravené papriky rozložíme na rošt a pečeme pod rozehřátým grilem asi 10 minut. Slupka by měla mírně zhnědnout a dužnina příjemně změknout. Jakmile je některý kousek hotový, přendáme jej do mísy, kterou zakryjeme potravinářskou fólií. Hotové papriky takto necháme asi 20 minut stát, aby se slupky oddělily od dužniny. Slupky pak oloupeme a dužninu nakrájíme na tenké proužky.

5

Nakrájené papriky upravíme na mísu, zálivku ve sklenici ještě jednou protřepeme a papriky jí přelijeme. Povrch posypeme jarními cibulkami.

6

Podáváme ihned nebo salát přikryjeme a vychladíme. Vhodnou přílohou je křupavé bílé pečivo.

Poznámka

Salát můžeme doplnit marinovanými krevetami v petrželkové zálivce, kapary, ančovičkami nebo olivami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept