Recept

Plněná rajčata s tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21265
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 hrst Bazalka
5 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Majonéza
40 g Okurky
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
12 ks Ředkvička
1 špetka Sůl
350 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
2% Sacharidy 8 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 233 mg
58% Bílkoviny 33 g

Plněná rajčata s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Do nekovového cedníku vložíme na kostičky pokrájenou okurku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté okurku opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.

2

V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme vejce a vaříme je 12 minut. Poté zprudka pod tekoucí studenou vodou zchladíme. Vejce oloupeme, oddělíme žloutky a bílky a nakrájíme na kostičky.

3

Z rajčat odřízneme vršky a lžičkou do misky vydlabeme dužninu. Poté je převrátíme na papírovou utěrku. Vydlabanou dužninu nakrájíme nadrobno a necháme v cedníku okapat.

4

V misce smícháme dužninu z rajčat, nakrájenou okurku, jarní cibulky, žloutky a většinu bílků.

5

Okapaného tuňáka rozebereme na kousky a též přidáme do misky. Vmícháme lžíci majonézy, pepř, sůl a citronovou šťávu. Důkladně promícháme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme majonézu. Nakonec vmícháme lístky natrhané bazalky.

6

Směsí naplníme vydlabaná rajčata, povrch posypeme zbytkem bílků a doplníme bazalkovými lístky a plátky ředkviček. Pokrm můžeme až na 3 hodiny vložit do lednice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept