Recept

Panzanella s ančovičkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21267

Ingredience

8 ks Ančovička - filety
250 g Bageta
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
100 g Okurky
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 865kJ
14% Sacharidy 50 g
19% Tuky 14 g
30% Sodík 598 mg
52% Bílkoviny 29 g

Panzanella s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm a vložíme do misky. Rajčata nakrájíme nadrobno a šťávu, která z nich vyteče, zachytáváme. Pokrájená rajčata přidáme k nakrájenému pečivu.

2

Pokapeme olivovým olejem a rukama promícháme. Přilijeme zachycenou rajčatovou šťávu a opět promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a na 30 minut odložíme.

3

Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Slupkami navrch je rozložíme na rošt a pod rozehřátým grilem opékáme asi 10 minut. Jakmile slupka zhnědne a dužnina změkne, uzavřeme je na 20 minut do mikrotenového sáčku. Poté slupky oloupeme a dužninu nakrájíme nadrobno.

4

Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kostičky.

5

Do mísy s pečivem a rajčaty přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriky, okurku, drobně pokrájené ančovičky, kapary a promícháme. Směs pokapeme červeným vinným octem a octem balsamico, podle chuti osolíme a opepříme.

6

Salát ozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept