Panzanella s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panzanella s ančovičkami
Panzanella s ančovičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21267 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
250 g | Bageta |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
100 g | Okurky |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 801,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bageta, Bazalka, Ocet vinný červený, Okurky, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panzanella s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm a vložíme do misky. Rajčata nakrájíme nadrobno a šťávu, která z nich vyteče, zachytáváme. Pokrájená rajčata přidáme k nakrájenému pečivu. |
2 | Pokapeme olivovým olejem a rukama promícháme. Přilijeme zachycenou rajčatovou šťávu a opět promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a na 30 minut odložíme. |
3 | Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Slupkami navrch je rozložíme na rošt a pod rozehřátým grilem opékáme asi 10 minut. Jakmile slupka zhnědne a dužnina změkne, uzavřeme je na 20 minut do mikrotenového sáčku. Poté slupky oloupeme a dužninu nakrájíme nadrobno. |
4 | Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kostičky. |
5 | Do mísy s pečivem a rajčaty přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriky, okurku, drobně pokrájené ančovičky, kapary a promícháme. Směs pokapeme červeným vinným octem a octem balsamico, podle chuti osolíme a opepříme. |
6 | Salát ozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme. |