Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21268
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

300 g Bulgur
6 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
200 g Okurky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
17% Sacharidy 63 g
6% Tuky 4 g
4% Sodík 85 mg
19% Bílkoviny 10 g

Zelený tabbouleh postup přípravy receptu:

1

Bulgur (drcenou pšenici) nasypeme do mísy a přelijeme 600 ml vroucí vody. Mísu zakryjeme otočeným talířem a necháme nejméně 20 minut stát. Všechna tekutina by se měla vstřebat, bulgur musí být měkký.

2

Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kousky. Kousky okurky vložíme do mísy.

3

Z jarních cibulek odstraníme zelené části, zbytek nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy k okurkám. Do mísy přimícháme také nadrobno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru.

4

Vychlazený bulgur buď rukou nebo vařečkou v cedníku důkladně vymačkáme, abychom jej zbavili nadbytečné tekutiny, a přidáme ho do mísy k ostatním surovinám.

5

Do salátu vymačkáme šťávu z poloviny citronu, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce oleje a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat citronovou šťávu i olej. Přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice.

Poznámka

Podáváme jako zákusek mezi jídly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept