Zelený tabbouleh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený tabbouleh
Zelený tabbouleh
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21268 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
300 g | Bulgur |
6 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
200 g | Okurky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 508,0mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibulka jarní, Citrony, Okurky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený tabbouleh postup přípravy receptu:
1 | Bulgur (drcenou pšenici) nasypeme do mísy a přelijeme 600 ml vroucí vody. Mísu zakryjeme otočeným talířem a necháme nejméně 20 minut stát. Všechna tekutina by se měla vstřebat, bulgur musí být měkký. |
2 | Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kousky. Kousky okurky vložíme do mísy. |
3 | Z jarních cibulek odstraníme zelené části, zbytek nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy k okurkám. Do mísy přimícháme také nadrobno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru. |
4 | Vychlazený bulgur buď rukou nebo vařečkou v cedníku důkladně vymačkáme, abychom jej zbavili nadbytečné tekutiny, a přidáme ho do mísy k ostatním surovinám. |
5 | Do salátu vymačkáme šťávu z poloviny citronu, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce oleje a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat citronovou šťávu i olej. Přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice. |
Poznámka
Podáváme jako zákusek mezi jídly.