Jednoduchý recept

Polévka z růžových krevet

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21269

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
50 g Karotka
120 g Krevety tygří - loupané
50 ml Martell cognac
60 g Máslo čerstvé
30 g Petržel - nať
150 g Rýže dušená
10 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
2% Sacharidy 9 g
16% Tuky 12 g
40% Sodík 802 mg
13% Bílkoviny 7 g

Polévka z růžových krevet postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme.

2

Podáváme v polévkové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept