Polévka z růžových krevet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z růžových krevet
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21269 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
50 g | Karotka |
120 g | Krevety tygří - loupané |
50 ml | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Rýže dušená |
10 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 97,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Karotka, Rýže dušená, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Martell cognac, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z růžových krevet postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme. |
2 | Podáváme v polévkové míse. |