Jednoduchý recept

Humrová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21271

Ingredience

1 ks Bobkový list
40 g Cibule
300 g Humr
50 ml Martell cognac
40 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
30 g Petržel - nať
150 g Rýže dušená
10 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
2% Sacharidy 8 g
31% Tuky 23 g
45% Sodík 897 mg
19% Bílkoviny 11 g

Humrová polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě minuty podusíme. Podlijeme vínem a koňakem, dusíme ještě 5 minut.

2

Zeleninu zalijeme horkým vývarem, přidáme uvařenou rýži, pokrájené humří maso a vaříme 20 minut.

3

Z polévky vyndáme bobkový list, přidáme zbylou třetinu másla a důkladně rozmixujeme.

4

Podáváme v polévkové míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept